>> Hjemmesiden>> Vis alle nyheter

Hvordan ta vare på verktøyene dine?

Råd om hvordan du holder verktøyene i en bedre situasjon, og la dem betjene deg effektivt år etter år

Gode verktøy kan være en god investering. Hvis du tar godt vare på dem, kommer de tilbake til favøren din. Å holde verktøyene dine riktig lagret, rengjort og vedlikeholdt, sparer tid og penger.

Vi snakker for det meste omhåndverktøy, verktøy og hageredskaper i denne artikkelen, men mye av det sammerådet gjelder om dine valgfrie verktøy er kjøkkenkniver, håndverktøy, eller hva som helst annet. Oppbevar dem godt, hold dem rene og godt vedlikeholdt, og du vil ikke bli lei deg.

Lagre verktøyene dine riktig:

Du må organisere plassen du har. Kanskje du henger dem på PegBoard, kanskje du oppbevarer dem i esker, poser eller i et verktøyskap, eller kanskje du holder dem i skuffer eller på hyller i butikken din. Uansett hva som fungerer for deg er best.

Pegboards gjør et flottlagringssystem for verktøy. De lar deg se alle verktøyene dine på et øyeblikk, og de kan bruke veggplass på en ganske effektiv måte. Hvis du ikke har nok veggplass, kan du likevel dra nytte av pegboards ved å bygge et hengsletsystem, en rullende pegboard eller til og med et bærbartpegboard-lagringssystem.

Verktøykasser gir også godlagring av verktøy, som gir den primære fordelen med overførbarhet. Mens noenvelger å lagre alle verktøyene sine i verktøykasser, for de fleste, verktøykassen en måte å bære rundt de mest brukte verktøyene, mens du forlatermassen trygt lagret på pegboards, hyller eller skuffer.

 

Rust er offentlig fiende nummer en når det gjelder verktøy. For å unngå rust når du lagrer verktøyenedine:

Hold verktøyene på et tørt sted. Det virker åpenbart, men garasjerog kjellere og andre lukkede rom kan ha fuktighetsproblemer, spesielt hvis deikke er oppvarmet eller luftkondisjonerte. Hvis du holder verktøyene dine på etsted som dette, spesielt hvis du holder dem ute på hyller eller pegboards, børdu vurdere å investere i en avfukter for å holde fuktigheten nede. De er ikkeveldig dyrt, spesielt i forhold til investeringen i verktøyene dine, og defleste lar deg sette et fuktighetsnivå slik at avfukteren slås på bare når dentrenger det.

Lagre kraftverktøy i sine opprinnelige tilfeller. Med mindre du haret klimakontrollert verksted, er det beste alternativet for å lagrekraftverktøy i de harde plastikkene de vanligvis kommer med. Ikke bare er debedre beskyttet mot fuktighet, de er bare bedre beskyttet generelt.

Bruk silikagelpakker eller rustkollektor. Silikagelpakker somkommer i massevis av emballasje, er gode til å holde fuktighet i sjakk. Kastdem i skuffer eller verktøykasser, og de kan bidra til å holde rusten borte. Dukan også kjøpe rusthemmere til samme formål og til og med rustbeskytter forskuffer og hyller.

 

Rengjør verktøyene etter hver bruk

Rengjøring av verktøyene kanvære det siste du vil gjøre etter en arbeidsdag, men det er viktig å holdeverktøyene i god form. Og det tar bare noen få sekunder per verktøy, med mindredu har noe veldig stygg på hendene dine. Det er vel verdt tiden å gjøre littrengjøring for å spare tid på å reparere et verktøy (eller pengene som brukestil å erstatte det) senere.

Rengjøring av verktøyene dinetrenger ikke å være vanskelig i det hele tatt hvis du er forberedt:

• Håndverktøy: Du kan rensede fleste håndverktøyene ved å bare tørke dem ned med en fille. Hvis de erskitne, ikke vær redd for å gi dem en god vask med såpe og vann. Bare tørk demgodt etterpå. Spritz metall med et lett jakke av WD-40 og tørk med en ren fille (du vil bare bare legge en lysfilm på dem for å holde rusten unna). Tørk avtrehåndtak med en fille fuktet med litt linolje.

• Verktøy: Elektriske verktøyer litt vanskeligere å rengjøre. Først må du kontrollere at verktøyet ertrukket ut før du rengjør det. Deretter vil du få alt støvet av. Enluftkompressor kan være veldig nyttig for det. Tørk av verktøyets overflate ogsmør deretter eventuelle bevegelige deler. Maskinolje er et godt valg fordette, men du bør også sjekke håndboken som fulgte med verktøyet for å se om dehar bedre anbefalinger.

Mens du er på det, ikke glemat verktøykassaene, belter og poser vil trenge litt vare også. Rengjørverktøykassaene dine hver gang, og tøm dem og tørk dem ned. Hvis du harskinnbøyer og vesker, vil du lette skinnet en gang om gangen.

 

Inspiser (og reparer) verktøyene dine hver gang dubruker dem

Vi skal anta at du brukerverktøyene dine trygt. Du bruker vernebriller og hansker når du skal, og dufølger sikkerhetsprotokollene som er anbefalt for dine elverktøy. Men det tartid å inspisere verktøyene hver gang du bruker dem, en av de viktigste tingenedu kan gjøre for å sikre ikke bare din sikkerhet mens du bruker dem, men ogsålang levetiden til verktøyene dine.

 

Ta deg tid til å lete etter følgende:

• Løse, sprukne ellersplittede håndtak. Hvis et trehåndtak er skadet, er det utsatt for brudd underbruk, noe som kan skade deg eller andre. Hvis et håndtak ikke spintes fordårlig, kan du sannsynligvis sitte det helt fint. Sand mot kornet først hvishåndtaket er veldig grovt og deretter sand med kornet til det er jevnt nok, dukan løpe hånden din langs den uten å føle noen sjetonger eller splinter.Avslutt med et belegg av linolje. Men hvis håndtaket er sprukket eller tungtsplintert, må du erstatte det.

• Mushroomed hoder på verktøysom meisler og kiler. En kant som skal være skarp, har blitt misdannet gjennombruk. Hvis du bruker et verktøy i denne tilstanden, kan hodet knuses på støt.Heldigvis kan du løse dette problemet ved å holde verktøyene dine skarpere.Skarpere dem når du oppdager et problem, men også planlegger å skjerpe demhvert sjette år eller så, akkurat som en vane.

• Korrosjon og rust. Avhengigav nivået av korrosjon eller rust kan verktøyet være usikkert å bruke. Prøv åfjerne rusten selv eller bare bytte ut verktøyet. Å fjerne rust fra verktøy erfaktisk ganske enkelt hvis skaden ikke er for stor.

• Sprukket hus påkraftverktøy. Hvis et kraftverktøy har noe mer enn en enkel hårlinksprekk påhuset, må du ikke bruke den. Med mindre du har kompetansen til å reparere den,må du få den reparert av en profesjonell.

• Verktøy som ikke starterlett. Hvis verktøyet ditt trenger et par forsøk på å komme i gang eller litt"push" for å få bladet til å spinne, må du ikke bruke det. Ta deg tidtil å rense og smøre det, og hvis det ikke løser problemet, få det reparert.Det er noen fikser du kan ta på deg selv, for eksempel å bytte et belte på ensandbåt eller kanskje monteres i en ny bryter eller strømledning. Men hvis duikke er 100% sikker på at du er i ferd med å reparere, ta det til en proff.

• Frayed isolasjon ellerutsatte ledninger. Det er selvsagt elektriske farer. Mens noen elektriske tapekan ta vare på et lite problem midlertidig, er det best å få verktøyet reparertfør du bruker det.

Å ta vare på verktøyenekrever litt forpliktelse, men du spør så mye om dem, det virker som en litenpris å betale.

Tekstkilde (på engelsk): https://lifehacker.com/how-to-take-care-of-your-tools-1543310658

VERKTØY REPARASJONSSERVICE
sjekk her